14. januar: Helga Flatland


Foto: Niklas Lello

Foto: Niklas Lello

Helga Flatland gjorde seg bemerket allerede ved debutenBli hvis du kan. Reis hvis du må  i 2010. Den ble belønnet med både Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris og Aschehougs debutantstipend. Så fulgte bøkene som til slutt dannet en trilogi: Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2011) og Det finnes ingen helhet (2013).

I år er hun tilbake med romanen Vingebelastning, til gode kritikker. Romanen handler om Andreas – en mann tidlig i 30-årene som har opplevd en livskrise og fått en diagnose som psykisk syk. Det stemmer ikke helt med forventningene, for han skulle jo bli en av de unge, vellykkede – en mann i «glasurgenerasjonen» som hadde alle muligheter, og som nå må takle en helt annen virkelighet.

– Jeg er opptatt av hvordan vi ofte sykeliggjør helt normale reaksjoner på vanskeligheter ved det å være menneske, sier forfatteren selv i et intervju med Dagens Næringsliv.

Møt Helga Flatland i samtale med journalist og forfatter Bjørn Vatne.

 


 

Arrangementet er del av serien Den fremmede, der Ålesund litterære salong setter fokus på utenforskap og fremmedfølelse – hvem er de fremmede i vår samtid, og hvor møter vi dem i litteraturen?

 

Bokbad, ca. 1 time

Tid: 14. januar klokken 19.00

Sted: Apotekeren kafé, Jugendstilsenteret

Inngang: Kr. 50

Billetter i døra eller her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *