10. mars: Simon Stranger


Simon Stranger.

Hvordan kan man leve i en okkupert og innemuret by? Hvordan holder man håpet levende, når alle utveier er sperret? Det som en gang var jord er Simon Strangers syvende roman. I den forteller han om Mikael, som er med på å grave en tunnel ut fra det okkuperte området og til friheten. Den gir mat, og en vei ut – men hvilke valg har egentlig Mikael, Miriam og den lille sønnen Isak?

Det som en gang var jord er en skremmende aktuell roman, om en verden ikke langt fra vår egen. Det er en roman om ikke å gi slipp, om lengselen etter det tapte, og om å holde håpet levende, selv i det mørkeste mørke.

Simon Strangers har i tillegg til romaner for ungdom og voksne skrevet to barnebøker sammen med illustratør Eivind Gulliksen. For ungdomsromanen De som ikke finnes ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Bokbader for kvelden er journalist og forfatter Bjørn Vatne.


 

Arrangementet er del av serien Den fremmede, der Ålesund litterære salong setter fokus på utenforskap og fremmedfølelse – hvem er de fremmede i vår samtid, og hvor møter vi dem i litteraturen?

 

Bokbad, ca. 1 time

Tid: 10. mars klokken 19.00

Sted: Apotekeren kafé, Jugendstilsenteret

Inngang: Kr. 50

Billetter i døra eller her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *