20. april: Bokbad «Min fetter Ola og meg»


kvalvik

Hva gjør livet verdt å leve? En samtale med Arne Schrøder Kvalvik om boka «Min fetter Ola og meg».

I boka «Min fetter Ola og meg» møter vi Ola Schrøder Røyset fra Ålesund, som er rammet av spinal muskelatrofi. Han er lam og ett hundre prosent pleietrengende. Han vet at sykdommen han har, er dødelig. Men han er ikke passiv. Ola er politisk engasjert, ønsker å jobbe, tar til motmæle mot diskriminering og fordommer.

På den andre siden av bordet sitter hans fetter Arne. Han er frisk og lever et godt liv med kone og barn. Og han har mange spørsmål til Ola: om alt fra forelskelse til selvmordstanker, sexkjøp og hva som gjør livet verd å leve.

Boka ble nominert til Brageprisen 2015 i kategorien for beste sakprosa. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet:

Arnes utfordrende spørsmål og fetterens selvransakende svar viser en brutal kontrast mellom to menneskeliv; mellom det vi tenker er et «normalt» liv og det vi kaller «sterkt funksjonshemmet» liv. Min fetter Ola og meg er et gripende portrett av et vennskap, og av reflektert ungdom.

I Ålesund litterære salong møter vi forfatter Arne Schrøder Kvalvik til en samtale om boka, og hva han har lært av sin fetter Ola. Samtalepartner for kvelden er journalist og forfatter Bjørn Vatne.


Bokbadet er siste arrangement i serien «Den fremmede», der Ålesund litterære salong ser på ulike definisjoner av fremmedfølelse og utenforskap, og hvordan den kommer til uttrykk i samtidslitteraturen.

Sted: Ålesund Kunstforening, Parken kulturhus (Parkgata 3)

Tidspunkt: 19.00

Inngang: 50,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *