4. november: Postmoderne vorspiel


riiser

 

Er Ålesund en postmoderne by, spurte vi forfatter Bjarne Riiser Gundersen.

Jeg er redd den lokale koblingen til Sunnmøre og Ålesund vil være ganske tynn, uansett hvordan jeg snur og vender på det, svarte han.

Jasså? Vil det si at Ålesund har gått glipp av den store intellektuelle vekkelsen som har hjemsøkt vårt land? Er vi en utkant uten den nødvendige kulturelle ballast til fullt ut å ta inn over oss en postmoderne identitet, tenktemåte og væremåte?

Hva er en postmoderne tenkemåte? Trenger vi i det hele tatt å forholde oss til det?

Legg vorspielet til Ålesund litterære salong denne fredagen, og bli med på en tur inn i det morsomme og tankevekkende sammensurium av ideer, kunst og filosofi som gjorde boka «Da postmodernismen kom til Norge» til en snakkis i sommer.

«Eg har ikkje lese noko som så kjapt får trekt ut det som måtte vera av forståeleg substans i dei språklege tåkedottane som kom sivande nordover frå Paris. I det heile teke er eg mektig imponert over kor god oversikt Riiser Gundersen demonstrerer innanfor dei einskilde forteljingane. Eg tenkjer: Dette må vera den gode journalistikks siger over det dårlege akademia.»

– Arild Pedersen, Dag og Tid

Forfatter Bjarne Riiser Gundersen møter Bjørn Vatne til samtale.


 

Sted: Apotekeren Kafe, Jugendstilsenteret

Tid: 4. november klokken 19:00

Inngang: 50,-

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *