16. mars: Victoria Kielland


Foto: Ingrid Pop/No Comprendo Press

Møt forfatteren som var årets litterære gjennombrudd (Morgenbladet) til samtale på Apotekeren kafé!

I 2016 ga Victoria Kielland ut sin første roman, etter å ha debutert med kortprosasamlingen «I lyngen» i 2013 (den gang ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris). I tillegg til å høste svært gode kritikker, ble boka nominert til Ungdommens Kritikerpris (prisutdeling i år).

«Dammyr» handler om ungjenta Aurora, og hennes vandringer gjennom et Fredrikstad-landskap fullt av begjær og lengsler. Det er «ulikt det meste annet», skrev Morten Langeland i sin oppsummering av årets beste bøker i Klassekampen.

Den hederen mente også Morgenbladet at hun fortjente, og ga følgende beskrivelse:

Pulserende – på flere måter – heimstaddiktning fra Østfold. Heseblesende og samtidig stramt poetisk komponert narrativ som sirkler rundt ungjenta Aurora, der hun står og onanerer på et kjøpesenter, flettet sammen med hendelser og skikkelser fra Fredrikstads historie.

I samtaleserien «Byen» møter vi en av landets nye litterære stemmer i Apotekeren kafe – om skriving, om heimstad, og ja, kanskje nettopp det å bli utropt til en av disse nye stemmene. Samtalepartner er Bjørn Vatne fra Ålesund litterære salong.

Sted: Apotekeren Kafe, Jugendstilsenteret

Tid: 16. mars 2016 kl. 19.00

Inngang: 50,-

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *