20. april: Anders Bortne


Denne våren kommer Anders Bortne med en ny roman, og tradisjonen tro legger han turen innom hjembyen Ålesund fra sitt eksil i Oslo. Et slikt besøk borger alltid for god stemning i salongen, selv om bokas tema først og fremst maner til ettertanke.

«Ulvens år» er så fersk at den ikke har kommet fra trykken enda, derfor lar vi forlaget få ordet enn så lenge:

«Det er sommer i byen. Daniel skal hente Sara, sin elleve år gamle datter, som nettopp har avsluttet ferien hos moren sin. Samme morgen holder justisministeren og sikkerhetspolitiet en pressekonferanse, der de advarer om et nært forestående terrorangrep på norsk jord. Folk bes å være på vakt. Daniel har en enkel plan for dagen. De skal spise frokost sammen, de skal besøke farfar på pleiehjemmet, og til slutt møte Jannike, kjæresten hans, som venter barn. Morgenen etter skal de sette seg i bilen og kjøre til sommerhuset i Danmark. Men i skyggen av den store trusselen blir ingenting slik Daniel så det for seg. I stedet vekkes en gammel sorg til live, og med den frykten for at noe skal hende med de som står ham nærmest. Ulvens år handler om hensynene et menneske pålegger seg overfor de man elsker, og hvilke omkostninger disse hensynene har. Hva skjer når man legger bånd på sin kjærlighet? Hva gjør redselen for barna med forholdet vårt til dem? Og finnes det, i terrorens tid, øyeblikk uten frykt?»

Anders Bortne er kjent både som musiker og forfatter. «Ulvens år» blir hans femte bok.


Hvor: Apotekeren kafé, Apotekergata 16

Når: 20. april kl. 19.00

Inngang: Kr. 50,- (kontant, Vipps eller hos Tikkio)