12. oktober: Jan Kjærstad


Jan Kjærstad.
Foto: © Mimsy Møller

NB: ARRANGEMENTET ER I ARBEIDEREN.

Han skulle ikke trenge videre introduksjon: det er nok å minne om at Jan Kjærstad gjennom 30 år har vært en av Norges mest innflytelsesrike forfattere. Mange kjenner ham gjennom trilogien om Jonas Wergeland – ForførerenErobreren og til sluttOppdageren, som sikret ham Nordisk Råds litteraturpris. Andre kjenner ham som essayist og evig engasjert i debattene rundt samtidslitteraturen.

I høst kommer han med romanen Berge, som skildrer en terrorhandling i Norge. En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka, alle med strupene skåret over. Vi møter Kjærstad til samtale om romanen.

Arrangementet er del av serien «Avmakt», der vi spør hva som skjer med mennesker som møter vansker og kriser som kjennes uoverkommelige, og hvordan dette er en sentral drivkraft i litteraturen.

Tid: 12. oktober klokken 19.

Sted: ARBEIDEREN kulturhus

Inngang: 50,- (medlem), 80 (ikke medlem)

Arrangementet er støttet av Stiftelsen Kjell Holm, Norsk forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord.