18. oktober: Med kroppen full av gift


Da den kanadiske poeten Adam Dickinson bestemte seg for å måle kjemien og bakteriene i sin egen kropp, fikk han seg et gedigent sjokk. Kroppen var full av stoffer fra plantegifter, flammehemmende midler og andre lumske substanser som menneskeheten har lagt igjen i naturen. Dette ble til den fortvilede diktsamlingen «Anatomic». Hør ham fortelle om opplevelsen og lese fra diktene, i møte med to andre poeter som har erfaring med å skrive om og med kroppen: Kanadisk/islandske Angela Rawlings og Ålesunds egen poet Jon Ståle Ritland, som jobber som lege. Kanskje dukker det også opp en overraskelse!

Arrangeres i samarbeid med Bro.

Adam Dickinson, Jon Ståle Ritland og Angela Rawlings.

Arrangementet starter kl. 19, og varer omtrent en time.

ANGELA RAWLINGS (CA/IS) er poet, musiker og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Glasgow.
ADAM DICKINSON (CA) er poet og professor i poesi ved Brock-universitetet i Ontario.
JON STÅLE RITLAND (N) er poet og øyelege.