28. mars: USA – mytenes landskap


Bildene og historiene som strømmer ut av USA i 2019 kunne vært klippet ut av en roman av Thomas Pynchon. Popkultur, paranoia, politikk og populisme smelter sammen og gjør det svært vanskelig å skille myter og eksotiske anekdoter fra fakta. Hvordan skal vi tolke en nasjon som fra utsiden virker så kaotisk?

Gjennom bøker som er like deler reisebrev, essay og bildekollasj, såklart. Forfatter Anna Kleiva er aktuell med «Echo Mountain», som skildrer Los Angeles gjennom et vell av fortellermåter. Gjemmer storbyen noe ekte under alle illusjonene?
John Erik Riley er forlegger og forfatter, født i USA, og har skrevet både romaner, essay og sakprosa med utgangspunkt i sitt tidligere hjemland. I 2018 kom han med «Øynene i ørkenen», en bok som tar utgangspunkt i overvåkingskulturen vi lever i. Riley legger ut på en reise til blant annet USA, for å forsøke å forstå hva denne nye situasjonen gjør med oss. I likhet med Kleivas bok opererer den i en høyst interessant hybridsjanger.

Dette blir første gang de to møtes på scenen, til en samtale om USA som myte og virkelighet. Blir det bare mer kaos, eller vil disse to knekke USA-koden en gang for alle? Kom og finn det ut! Ordstyrer: Bjørn Vatne


Sted: Parken kulturhus, foajeen

Tid: Dørene åpner 20.00, arrangementsstart ca 20.30

Billetter: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=217&arrnr=49520