2. mars: Mette Karlsvik


Mette-Karlsvik2.ashx

Hva er enkeltmenneskets rolle i den store sammenhengen, i økologien, i storpolitikken? Hva betyr en enkelt bonde, eller en jagerflypilot, målt mot disse overveldende temaene?

Da forfatteren Stig Sæterbakken gikk bort i 2012, ble det opprettet en minnepris i hans navn. Den går til en forfatter som har «overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter».

Det året ble Mette Karlsvik den første mottakeren av prisen. Karlsvik har gjentatte ganger vist at hun går sine egne veier, enten det er ved å skrive en fiktiv romanbiografi om den islandske artisken Bjørk (Bli Bjørk, 2011) eller ved å «omtale eit alvorleg tema med ei særeiga form for vidd og språk som gjer eit djupt inntrykk på lesaren», som juryen skrev da hun fikk Tarjei Vesaas debutantpris for Vindauga i matsalen vender mot fjorden (2005).

Hennes siste roman heter «Den beste hausten er etter ein monsun», og foregår i indisk Himalaya. Der møter vi jagerpiloten Venor og tebonden Pasi. Fortellingene deres er «så vakkert føydde saman at dei (…) blir eitt heilskapleg – om komplisert – kunstverk, i form og meining.» (Stavanger Aftenblad)

Karlsvik møter Bjørn Vatne fra Ålesund litterære salong til samtale.


Tid: Mandag 2. mars klokken 20.00

Sted: Apotekeren, Jugendstilsenteret

Entré: kr. 50,-

Billetter får du enklest her (eller i døra)

Åpen bar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *